1 2 3 4 5

ВестиБициклом до инкубатора

Панчевачки бициклиста Душан Милојков вратио се са пута по Европи дугог преко 8.300 километара. Обишао је девет земаља и 65 градова, где су га дочекивали чланови Ротари клубова, који сакупљају новац за куповину инкубатора за панчевачку болницу.

Панчевац Душан Милојков извео је прави подвиг прешавши бициклом више од 8.300 километара по Европи. Пут је био дуг више од два месеца, а имао је хумани циљ, да се сакупи новац за куповину инкубатора за панчевачку болницу. Крајње одредиште био је Брисел.

„Имао сам лепу прилику да на најбољи начин промовишем Србију и град Панчево. У сваком граду су биле конференције, састанци где сам ја имао прилику да представим акцију 'Бицикли за бебе' (Bikes for Babies), зашто је то значајно и зашто би требало да помогну финансијски у складу са могућностима“, наводи Милојков.

Хуману акцију помогли су ротари клубови из 65 градова, који су Милојкову обезбедили смештај, а у наредним данима уплаћиваће новац за инкубатор.

„Као гувернерка белгијског дистрикта имам велику част да дочекам бициклисту Душана Милојкова. На његовом путу ротаријанци су се показали на најбољи начин, као међусобно повезани у заједничком раду. Све је ово успело захваљујући Ротари клубу из Панчева, који заслужује све честитке за овај пројекат“, истакла је Марија Елизабета Ван Алсеној, гувернерка белгијског дистрикта.

„Полако пристижу уплате на рачун Ротари клуба из Панчева. Имамо доста обећања, а тренутно је сакупљено 1.500 евра. Трајаће то још пар месеци и надамо се да ћемо скупити средства за инкубатор“, каже Александар Николић из Ротари клуба Панчево.

Панчевачка болница тренутно има осам исправних инкубатора. Неки су веома стари и више не могу да се поправљају, а за куповину новог треба сакупити око 10.000 евра.

Донацију за инкубатор можете уплатити на рачун – Ротари клуб Панчево, акција Bike for babies: 160-0000000546881-91 Банка Интеса.

Извор:РТС, 09.08.2019.