1 2 3 4 5

ВестиСрећан 8. март!

Поштоване колегинице,
Никад није било лако у осмомартовској честитки изразити сву захвалност и дивљење, за све оно што чините у сваком дану својих живота.
Ја се, ипак, одлучих за такав гест, свестан велике одговорности. Од претходног 8. марта дели нас година изузетних напора, пожртвовања и борбе за здравље хиљаде пацијената који су прошли кроз нашу болницу.
Показали сте небројено пута шта значи бити хероина овог доба. Дајући огромну жртву у борби против опаке болести, не мислећи на опасност коју доноси за вас и ваше најмилије, дали сте нам прилику да схватимо да поред нас живе неке нове Милунке Савић или Саше Божовић, жене, мајке, страдалнице великих ратова 20. века.

Овај рат 21. века, рат без победника, ви водите на барикадама живота, као што су се жене бориле за своја права почетком претходног века. Ваша борба је још узвишенија, јер се борите за права других, да остваре право на живот.
Због свега наведеног, овај задатак не би био лак ни људима, много вичнијим перу од мене. Недостатак књижевног дара надомешћујем искреном захвалношћу што постојите, што сте, одавно, превазишли границе Хипократове заклетве, о чему сведоче многе речи хвале људи из целе Србије.

Моја је велика част и привилегија да делимо један део живота, који ме чини бољим човеком.
Чувајте здравље ваших породица, као и своје лично у овом тешком времену.
Немам сумње да нас, ускоро, очекују бољи дани!
Срећно!

Др Слободан Овука
Директор ОБ Панчево