1 2 3 4 5

ВестиСрећан 8. март!

Права је Благодат водити колектив са толико женске лепоте, доброте и знања, као и спремности на жртву зарад помоћи свим људима, без обзира на пол, веру и нацију.

Чињеница да сте често суочене са тешким животним причама, а некад са неразумевањем и бахатошћу тих истих људи, који траже помоћ, не удаљава вас ни мало од испуњења узвишеног циља да се болесном и немоћном пружи лек и утеха. Само ви знате колико је тешко оставити своје најмилије код куће и доћи у смену и помагати другим људим. Само ви знате, као и ваше породице, колико је непроспаваних ноћи и колико бдења иза вас, колико неисплаканог туђег бола и патње однесете својим кућама.
Неправда је што се у нашем мушком свету ретко осврнемо на вас, не показујући довољно поштовања за све оно што нам пружате! Не може бити сатисфакција да сте у свему брже боље и племенитије од нас.
Ова честитка је мој скроман допринос у том правцу признања, са жељом да се овај мушкоцентрични свет покрене ка вама, које стојите и на улазу и на излазу из овог света.

Желим вам да останете такве какве јесте, јер лепше и боље не можете бити!
Нама, мушкарцима, желим да се приближимо вашем идеалу женске Лепоте и Доброте, ма колико тај циљ био тешко остварив. Кад остане неубрана јабука на врху највише гране, остаје зато што берач није довољно висок, да се уздигне до ње!
Срећан Вам 8. март као и сви наредни дани и године!

Др Слободан Овука, директор Опште болнице Панчево