1 2 3 4 5

ВестиОдељењу гинекологије 4Д ултразвучни апарат од ротаријанаца

Заједничком акцијом Ротари клуба „Панчево“ и „Михајло Пупин“ Панчево, у сарадњи са руководством Опште болнице Панчево, најсавременији ултразвучни 4Д апарат стигао је на Одељење гинекологије. Захваљујући овоj донацији, труднице чија се трудноћа сматра ризичном, биће прегледане у нашој болници. Труднице више неће морати да плаћају ултразвучне прегледе у приватним клиникама, већ ће то остваривати о редовном трошку здравственог осигурања.

После петнаест година на Одељење гинекологије Опште болнице стигао је нови, најсавременији ултразвучни апарат 4Д марке Сименс. Захваљујући хуманитарној донацији оба Ротари клуба из Панчева, труднице чија се трудноћа сматра ризичном, моћи ће да утврде да ли плод има одређених аномалија.

„Сакупљено је 33 хиљаде и 300 евра и купљен је 4Д ултразвучни апарат. Остало је још средстава која ће према договору са Гинекологијом бити утрошена према њиховим потребама. Ово је заједничка акција оба панчевачка Ротари клуба, Ротари Интернационале и клубова из Словеније, Румуније, Црне Горе и из САД-а. Крупан је био залогај да се сакупи новац. Била је идеја да се купи јефтинији ултразвук, али на крају је било успешно сакупљено довољно средстава. И поред једног, одличног ултразвука, остало је средстава која ће бити утрошена“, истакао је Драган Милосављевић, председник Ротари клуба Панчево „Михајло Пупин“.

„Прва иницијална средства скупљена су у Панчеву и један део већих средстава прикупљен је због чињенице да припадамо Ротари Интернационали и клубу хуманих људи, припадамо организацији која паре из целог света усмерава на добробит локалних заједница. Овај пројекат ће, са сигурношћу, дати резултате”, рекао је Јован Станковић, председник Ротари клуба Панчево.

До сада на Одељењу гинекологије није било овако савременог ултразвучног апарата, радило се на старом апарату, који је одавно дотрајао, зато је руководство Опште болнице одлучило да донација буде куповина 4Д ултразвука.

„Ми никада нисмо имали ултразвучни апарат оваквих преформанси. Да појаснимо, сонда 4Д омогућава откривање најранијих и најмањих урођених мана плода, а рано откривање мана плода има битну улогу у третману и излечењу. Сигурно нам апарат са оваквим квалитетима може помоћи „Да се дете роди здраво“, што је и био слоган ове акције, то и јесте наша битка у току трудноће , рекао је др Слободан Овука, директор Опште болнице Панчево.

Прилог можете погледати ОВДЕ

Извор: РТВ Панчево,08.06.2018.