1 2 3 4 5

НЕУРОЛОШКО ОДЕЉЕЊЕОд 1970. г. у склопу Интерног одељења формиране су две собе за неуропсихијатријске пацијенте, које води др Никола Јанковић, неуропсихијатар.

Од 1992. г. основано је Неуропсихијатријско одељење у делу зграде Инфективног одељења, привремено, где се још увек налази. Начелник је био др Евстат Бадаловски, а главна сестра Љиљана Димовски. Након раздвајањаЗдравственог центра „Јужни Банат“, одељење се реорганизује у Неуролошко одељење.

На одељењу постоје 4 собе са 14 кревета за непокретне пацијенте и 1 соба са 3 кревета на спрату, за покретне пацијенте. На одељењу ради 6 лекара специјалиста неурологије, 2 лекара на специјализацији и 23 медицинске сестре.

Лекари специјалисти неурологије дежурају, раде консултативне прегледе на другим болничким одељењима, амбулантно-специјалистичке прегледе и дијагностичке прегледе (ЕМНГ, ЕЕГ, ЦДС).

Годишње се на одељењу хоспитализује око 500 пацијената. Консултативних прегледа на другим болничким одељењима се обави око 1000. У оквиру амбулантно-специјалистичке амбуланте, обави се око 6500 прегледеа. Начелник одељења је др Славица Ђокић, а главна сестра одељења Нада Остојин.