1 2 3 4 5

Интензивна нега са операционим блокомИсторијатПрви пут као самостални одсек појављујемо се 1972, у оквиру новосаграђеног хирушког блока. Први специјалиста анестезије Бранка Дајковић. 1981 г. Прерастамо у одељење интезивне неге и анестезије са операционим блоком. Те 1981 било је 5 специјалиста анестезије 2 лекара на специјализацији и 2 анестетичара.

Данас смо оспособљени за 24 часовни континуирани рад у операционим салама и интезивној нези,као и за реанимације пацијената на свим одељењима у оквиру болнице, амбулантне прегледе током редовног радног времена.О намаaparat У 5 сала операционом блоку,1 операциону салу у породилишту, по једну на одељењу урологије, оториноларингологије и очном одељењу, са просечно урађеним 6000 операција у некој од врста анестезије, годишње. На одељењу гинекологије постоје два апарата за анестезију у амбулантама за интервенције у оквиру овог одељења,где се спроводе амбулантне анестезије. Поседујемо кадар обучен за давање аналгезије приликом порођаја.

Одељење интензивне неге има 12 кревета,са просечно 1200 пацијената годишње. Амбулaнта анестезије у специјалистичком центру где се обављају анестезиолошки прегледи за елективне операције, за хитне операције и непокретне пацијенте прегледи се врше на одељењима на којим ти пацијенти леже, просечан број прегледа у оквиру анестезиолошке амбуланте 4500. Имамо 12 лекара специјалиста анестезије са реаниматологијом, 6 лекара на специјализацији, 12 анестетичара. На одељењу интезивне неге запослено је 20 сестара од тога 2 више медицинске сестре. Анестезиолог је 24 сата у интезивној нези.Контакт телефон:013-319-900 локал:566     

Начелник одељења                     главнa сестра одељења

Тодор Вишекруна                           вмс Марјана Спасић